Kirjat, lehdet ja vihkot

laadukkaasti ja helposti

Kirjapaino, jolle laatu ja hyvä palvelu on tärkeää

Painamme paljon kirjoja, lehtiä ja vihkoja. Painosmäärä voi olla yhdestä eteenpäin ja toimitusaikamme ovat nopeat ja luotettavat.

 • Suunnitellaan yhdessä julkaisusi painatus. Ota yhteyttä!

 • On mahtavaa nähdä oma kirja valmiina upeiden kansien välissä.

 • Saat halutessasi printatun vedoksen kirjasta ennen painamista

 • Vedoksesta näet paperien laadun ja painojäljen.

 • Muista ISBN-tunnus, jos haluat kirjasi myyntiin.

Meiltä on helppo tilata kirjoja, lehtiä ja vihkoja – saat aina henkilökohtaista palvelua.

Julkaisetko lehteä? Painamme järjestö- ja jäsenlehdet nopeasti ja ammattitaidolla. Meiltä saat tarvittaessa myös lehtien postituksen suoraan vastaanottajille.

Oletko kirjoittamassa ensimmäistä kirjaasi tai julkaissut jo useita kirjoja? Me autamme sinua.

Meiltä myös vihkot omalla designilla.

Omakustannekirjat

Onko haaveissasi kirjoittaa kirja? Omakustannekirjat ovat todella suosittuja. Olet sitten kirjoittamassa runokirjaa, sukututkimusta, nuottikirjaa tai muistoja, me painamme kirjasi.

Oma elämänkerta tai kertomus omista isovanhemmista, kertoo arvokasta tarinaa nykyisille ja tuleville sukupolville. Muistot säilyvät vuosikymmeniä kauniisti kansien välissä.

Jos halut kirjasi myyntiin, niin muista hakea sille ISBN-tunnus. Nuottikirjoille haetaan ISMN-tunnus. Tunnus helpottaa kirjan tunnistettavuutta. Voit hakea maksuttoman tunnuksen Kansalliskirjaston verkkosivuilta: https://tunnisterekisteri.kansalliskirjasto.fi/isbn-ismn-hakulomake.

Kirjoista luovutetaan yleensä 6 kpl vapaakappaleita, jotka Picaset toimittaa suoraan vapaakappaletoimistoon. Jos kirjassa painosmäärä on vähäinen, voit hakea helpostusta vapaakappaleiden luovutukseen tällä lomakkeella: helpotusanomuslomake_fi. Jos kirja on tarkoitus jakaa vain lähipiirille, niin vapaakappaleita ei tarvitse luovuttaa. Kerro tarjouspyyntövaiheessa, tuleeko kirjasi laajempaan levitykseen vai ainoastaa lähipiirille.

Kirjat

Kirjan koon voit valita mielesi mukaiseksi. Pienin koko on yleensä A6, joka kulkee vielä normaalisti liimasidontalinjallamme. Tätä pienemmät vaativat erillisen jälkikäsittelyn. Yleisimmät standardikoot ovat A5, B5 sekä A4. Suurin osa tekemistämme kirjoista on edullisia pehmytkantisia (kartonkikannet). Kovakantiset kirjat ovat hiukan kalliimpia, mutta ovathan ne upeitakin.

Paperin valinta

Autamme mielellämme paperivalinnoissa. Olet erittäin tervetullut myös tutustumaan eri vaihtoehtoihin paikan päälle. Kirjoissa käytetään yleisesti ottaen ohuehkoa sisäpaperia ja paksua kansikartonkia. Liimasidotussa kirjassa ohut sisäsivujen paperi oikealla kuitusuunnalla tekee kirjasta helppolukuisen, kun kirja aukeaa selkää myöten.

Hyvä tietää

Liimasidotussa kirjassa tulee ottaa huomioon, että sidontareuna ei aukea täysin avoimeksi. Mitään tekstiä tai muuta tärkeää ei kannata sijoittaa lähelle sidontareunaa. Sidontareuna vaihtelee siten, että parittomalla sivulla (eli oikean puoleisella, arkin päällisivulla) sidonta on vasemmassa reunassa ja parillisella (vasemman puoleisella, arkin taustapuolella) se on oikeassa reunassa. Hyvänä neuvona voisi pitää, että tasapalstaisessa kirjassa, selän puoleinen sisämarginaali olisi hyvä olla 5 mm leveämpi kuin ulkomarginaali.

Tässä paperiehdotuksia kirjan kanteen ja sisukseen:

 • kansi 275 g Ensocoat ja sisus 100 g Galerie Art Matt. Nämä paperit ovat sävyiltään luonnonvalkoisia ja pinnoiltaan päällystettyjä.
 • kansi 300 g Offset ja sisus 80 g Offset (päällystämättömiä valkoisia papereita)
 • kansi 300 g Offset ja sisus 120 g Offset (päällystämättömiä valkoisia papereita)

Wirekirjat

Wiresidonta on kätevä tapa tehdä helposti selattavia kirjoja. Se on kestävä sidontatyyli ja omiaan julkaisuissa, jossa aukeaman pitää pysyä avonaisena, esim. nuottivihkot, leivonta- ja reseptikirjat, kalenterit ym. Wiresidonta on metallinen kierrelanka, joka puristetaan kirjaan tehtyihin wirereikiin. Wirekirjassa sisäarkit voivat olla paksujakin, sillä wireen ansiosta aukeamat kääntyvät täysin avoimiksi. Autamme mielellämme sopivien materiaalien valinnassa.

Wiresidotussa kirjassa tulee ottaa huomioon, että wirereijät vievät sidontareunasta 7 mm painopintaa. Mitään tekstejä tai muuta tärkeää ei tule sijoittaa wirereikien kohdille. Kuten liimasidotussa kirjassa, myös wirekirjan sidontareuna vaihtelee parittomalla sivulla (sivuarkin päälipuoli) vasempaan reunaan ja parillisella (sivuarkin taustapuoli) oikeaan reunaan. Wirekirjan taitossa on hyvä ottaa huomioon myös taitto-ohjelman asetukset. Jos taitto tehdään Indesignissa aukeamittain, niin tiedostoon jää ulkoreunoihin toisen sivun bleedejä, jotka hankaloittavat leikkaamista ja kirjaa voi joutua hieman pienentämään. Liimasidonassa nämä ”roippeet” hukkuvat liimasidontaan, mutta wireessä koko sivu on näkyvissä. Annamme mielellämme lisätietoja.

Toivomme tiedostoa mieluiten painovalmiina pdf-tiedostona, jossa sivut on peräkkäin. Tiedosto, jossa sivut ovat aukeamittain, ei ole painokelpoinen sellaisenaan, vaan pitää muokata siten, että sivut ovat peräkkäin. Värit cmyk tai rgb. Muistathan leikkausvarat. Katso lisätietoja aineisto-ohjeista.


Vihkot ja lehdet

Teemme paljon lehtiä ja vihkoja mm. erilaisille järjestöille.

Vihkon sivumäärän tulee olla aina neljällä jaollinen, jos ei haluta jättää tyhjiä sivuja. Liimasidotussa kirjassa sivumäärällä ei ole väliä. Sivumäärä vaikuttaa kuitenkin siihen, kannattaako julkaisu tehdä vihko- vai liimasidonnalla. Ohuimmassa vihkossa on 8 sivua ja paksuimmassa voi olla jopa 52 sivua, mutta tätä suuremman sivumäärät on hyvä tehdä liimasidottuna.

Tässä muutamia yleisimmin käytettyjä paperivaihtoehtoja kanteen ja sisukseen:

 • Kansi 170 g Offset ja sisus 80 g Offset, valkoisia päällystämättömiä papereita.
 • Kansi 130 g Silk ja sisus 100 g G-Print, luonnonvalkeita päällystettyjä papereita.
 • Kansi 250 g Silk, sisus 170 g silk (max. 24 sivua kansineen)

Painovärien ilmoittaminen

Painovärit ilmoitetaan sen mukaan, onko julkaisu värillinen vai mustavalkoinen. Jos julkaisussa on siellä täällä värisivuja, voit ilmoittaa meille vain kokonaissivumäärän ja kertoa, kuinka monta sivua on värillisenä.

 • Mustavalkoinen molemmin puolin 1/1
 • Nelivärinen molemmin puolinen 4/4
 • Arkki (esim. kansi) voi myös olla päälipuolelta värillinen ja sisältä mustavalkoinen 4/1

Esimerkiksi vihko, jonka kannet ovat neliväriset ja sisus mustavalkoinen ilmoitetaan näin: Kannet 4/4 ja sisus 1/1. Esim. 100-sivuinen kirja, jossa muutamia nelivärisivuja ilmoitetaan: kansi 4/0 ja sisus 1/1, josta 12 sivua nelivärisenä.